Connect with us

  Ce cauti astazi ?

  Sport

  Victorie la Rapid! CSM Lugoj s-a impus în fața unei echipe cu pretenții la titlul național

  Într-o partidă restantă din actuala ediție de campionat a Diviziei A1 de volei feminin, sâmbătă, 18 martie., de la ora 15, finalista CEV Challenge Cup, CSM Lugoj, și-a confirmat din nou valoarea, după ce a învins, în deplasare, pe CS Rapid București, cu scorul de 3-1 (25-22, 14-25, 25-18, 25-23).

  Lugojencele au început ezitant primul set, fiind conduse, de câteva ori, și cu 5-6 puncte, până când au reușit să egaleze scorul, 13-13 și să se instaleze la cârma jocului. Din acel moment au condus ”ostilitățile” până în finalul setului, pe care l-au și câștigat, la mare luptă, cu 25-22.

  În setul următor însă, rapidistele nu s-au mai lăsat egalate și au condus permanent până la sfârșitul acestuia câștigând lejer, cu 25-14.

  Actul al treilea al partidei a fost destul de echilibrat la început, dar după 2-2, 3-3, 7-7, 8-8 și 9-9, CSM Lugoj a dominat jocul, adjudecându-și destul de ușor setul, cu 25-18.

  Al patrulea set a fost, la fel, unul echilibrat, dar doar până la scorul de 12-12, după care echipa oaspete a dominat până în final și a câștigat, tot la mare luptă, cu 25-23, obținând astfel o victorie pe deplin meritată, într-o partidă spectaculoasă și viu disputată, care a durat o oră și 35 de minute.

  A fost cea de-a 15 victorie a formației lugojene în ediția 2022-2023 a campionatului.

  În urma acestui rezultat, CSM Lugoj a reușit să urce pe podium, locul 3 în clasament, cu 45 de puncte, după CSM Volei Alba Blaj – 51 puncte și CSM Târgoviște – 46 puncte, fiind urmată de Rapid București – 43 puncte și Dinamo București – 43 puncte.

  De asemenea, echipa lugojeană s-a calificat pentru turneul play-off, în urma căruia vor fi stabilite: atât clasamentul final al primei scene a voleiului feminin românesc, cât și formațiile care vor reprezenta țara noastră în cupele europene.

  În același timp, întâlnirea cu Rapid București a fost pentru CSM Lugoj un excelent prilej de pregătire a manșei a doua a finalei CEV Challenge Cup, cu echipa italiană Reale Mutua Fenera Chiari, care va avea loc miercuri, 22 martie, de la ora 18,30, în Sala Sporturilor ”Constantin Jude”din Timișoara.

  Deși a pierdut la Torino, cu 3-0, în prima manșă a finalei, după victoria motivațională în fața Rapidului, CSM Lugoj, cu un moral ridicat și cu o puternică susținere din partea publicului, are șanse reale de a întoarce soarta finalei și de a câștiga cupa.

  Click pentru comentarii

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  S-ar putea sa va placă

  Stirile TEN TV

  O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

  Stirile TEN TV

  Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

  Diverse

  La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

  Publicitate

  Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...