Connect with us

  Ce cauti astazi ?

  De Vizitat

  Când se redeschide Șura, locul vechi de peste 100 de ani transformat în restaurant și zonă de picnic

  Șura recondiționată de Ioan Birță din Dumbrava, un sat mic aflat la marginea Banatului și la mică distanță de Făget, este un punct de plecare ideal pentru obiective turistice cum ar fi Lacul Surduc, Peștera Românești,  Giganții de piatră de la Pietroasa sau alte obiective turistice din zonă.

  Șura din Dumbrava, județul Timiș, transformată în loc de picnic ar putea să fie redeschisă de Paști. Proprietarii și-ar fi dorit să deschidă mai devreme însă doar vremea capricioasă a fost cea care i-a încurcat.

  Mobilier casa si gradina“Planul era să deschidem la începutul lui aprilie. Noi vrem să deschidem cât mai repede, însă vremea nu ne lasă. Posibil de Paști sau după Paști să deschidem. Pregătim și mai multe evenimente, probabil în luna mai vom avea un Retro-fest, cu mașini de epocă, câteva brunch-uri, dar avem multe grupuri de copii, programate la atelierul de ceramică și pictură”, spune prorietarul Ioan Birță.

  Această oază de relaxare a apărut după ce, în urmă cu mai bine de cinci ani, Ioan, împreună cu familia sa, a decis să cumpere o casă din pământ la marginea satului, cu scopul de a o transforma în unitate de cazare. Primul pas a fost refacerea șurii, care a fost recondiționată și transformată în restaurant, loc de picnic și atelier de dulciuri bănățene și internaționale.

  Ce este Șura

  Șura are aproximativ 100 de ani și a fost refăcută aproape complet, păstrând doar grinzile și alte elemente de rezistență din construcția originală. Situată pe marginea unui pârâu, șura este locul ideal pentru un picnic în natură și pentru a vă distanța de forfota orașului, redescoperind liniștea interioară.

  Vizitatorii sunt așteptați cu produse locale tradiționale, dar și cu pizza făcută la fața locului și o varietate de deserturi delicioase. Printre produsele locale se numără pâinea de casă, cârnați sau caltaboși, slănină, ceapă verde, pâine cu untură și boia deasupra, brânză de toate felurile, jumări, varză, legume și fructe proaspete din sat, iar lista poate continua.

  Două feluri de pizza, făcute într-un cuptor cu lemne, pot fi cumpărate și servite la umbra șurii. “Pizza noastră este de fapt o rețetă de langoși la cuptor. Bătrânii când făceau pâinea tradițională în cuptoarele acestea, își făceau înainte niște langoși pe care fiecare punea ce își dorea și le băgau la cuptor. E de fapt o plăcintă pe care pui carne, legume, sosuri, dar care arată ca o pizza”, a explicat Ioan Birță, proprietarul.

  Cabina Video 360 Selfie BoothÎn plus, la Șura din Dumbrava puteți găsi dulciuri delicioase, precum clătite tradiționale și cupcakes cu diferite toppinguri, făcute cu materie primă locală. Gemurile de casă nu lipsesc și ele din meniu.

  sursa: ghidulbanatului.ro

  Click pentru comentarii

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  S-ar putea sa va placă

  Stirile TEN TV

  O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

  Stirile TEN TV

  Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

  Diverse

  La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

  Publicitate

  Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...