Connect with us

  Ce cauti astazi ?

  Stiri

  Aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a din Timiș, înscriși la examenul de Evaluare Națională

  În perioada 14 – 17 iunie, absolvenții claselor a VIII-a din țară vor susține examenul de Evaluare Națională, componentă esențială a procesului de admitere în învățământul liceal.

  Probele scrise pe care le susțin elevii au fost stabilite astfel: 14 iunie – limba și literatura română, 16 iunie – matematică, 17 iunie – limba și literatura maternă (pentru elevii care învață într-o limbă a minorităților naționale).

  Conform calendarului, primele rezultate se vor afișa pe 23 iunie, iar cele finale, după contestații, pe 30 iunie. Ministerul Educației a pus la dispoziția elevilor teste de antrenament pentru a-i sprijini în pregătirea pentru acest examen.

  Potrivit datelor furnizate de inspectoratul școlar, la nivelul județului Timiș figurau 4.958 de elevi înscriși în vederea participării la examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a.

  Candidaților li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

  De asemenea, ”accesoriile” – ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte asemenea obiecte – trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ – centru de examen în acest scop. Încălcarea acestor reguli va fi considerată fraudă.

  Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 pe lucrarea scrisă.

  Probele scrise încep la ora 9, accesul candidaților în sălile de examen fiind permisă până la ora 8,30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute. Elevii nu pot părăsi sala de concurs mai devreme de o oră de la începerea probei scrise.

  Banner Mobilier Magazin BIG MagÎn cadrul unui program pilot, aprobat prin ordin al ministrului, lucrările elevilor din județele Dâmbovița și Călărași vor fi evaluate digitalizat.

  Pentru elevii cu deficiențe de vedere, de auz și tulburări de neurodezvoltare, examenul se poate desfășura, la cererea părinților sau a reprezentanților legali, ținându-se cont de particularitățile individuale ale candidaților, ca de exemplu: folosirea caracterelor mărite în redactarea subiectelor, subiecte în sistem de scriere braille, prin dictare directă, interpreţi autorizați în limbajul mimico-gestual (alţii decât cei propuşi de unitatea de învățământ), redactarea lucrării scrise prin dictare, unui profesor asistent, sau prin utilizarea unui calculator, citirea subiectelor de către un profesor asistent etc.

  În cazul elevilor cu deficiențe, timpul destinat efectuării lucrărilor scrise se poate mări cu maximum două ore.

  Media obținută la examenul de Evaluare Națională are o pondere de 80 la sută în calculul mediei de admitere la liceu: MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN (unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a).

  Genti si posete dama Magazin BIG MAgrenasterea.ro

  Click pentru comentarii

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  S-ar putea sa va placă

  Stirile TEN TV

  O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

  Stirile TEN TV

  Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

  Diverse

  La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

  Publicitate

  Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...